Ripieno

Ripieno is de naam van de ensemblecursus die Petra Westra in de zomermaanden geeft. De naam is ontleend aan de muziekterm (rip.), die in de 17e/18e eeuw “het orkest als geheel” betekende.

voor wie
Deze vijfdaagse cursus is bedoeld voor strijkers (violisten, altisten, cellisten en contra-bassisten) tussen 7 en 80 jaar, die al zoveel speelvaardigheid hebben dat de aandacht uit kan gaan naar het samen musiceren.

cursus
In deze cursus wordt gewerkt aan de kunst van het ensemblespel: al musicerend leren luisteren naar elkaar en reageren op elkaar. In verschillende kleinere ensembles zal de nadruk liggen op: ritmiek, intonatie, dynamiek en articulatie.
Aan de hand van de individuele niveaus maakt Petra een keuze uit geschikte composities voor de cursus. Daarom heel graag een kort filmpje maken waaruit het niveau blijkt en opsturen via wetransfer.com naar: petra@vioolpraktijk.nl.
Hierna worden de partijen toegestuurd, die thuis alvast ingestudeerd kunnen worden.

In verband met Corona wordt dit jaar geen Ripienocursus gegeven.
De volgende Ripienocursus zal gepland worden aan het eind van de zomervakantie 2021 in onze prachtige monumentale boerderij met sprookjesachtige tuin aan de Vordenseweg 33, Warnsveld.