3 juli 2020

Op 3 juli 2020 kon het vioolseizoen dankzij de versoepelingen in de coronamaatregelen toch worden afgesloten met een mooie voorspeeldag. Die zag er anders uit dan anders, in de Wijngaard, met publiek dat met gepaste afstand van elkaar luisterde naar zowel optredens met pianobegeleiding als met begeleiding van  kleine en grotere ensembles. Het werd een prachtige dag, waarop we genoten van het weer samen muziek maken!

31 maart 2020

In deze tijd waarin alles anders is door het Coronavirus zien ook de vioollessen er anders uit. Petra geeft vanuit haar leskamer aan alle leerlingen online les. Het is voor allemaal een heel nieuwe manier van les geven en les krijgen, maar iedereen doet zijn uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. En thuis studeren kan gelukkig gewoon! Iedereen heeft een nieuw speelstuk gekregen en zo staat de muzikale ontwikkeling zeker niet stil.

Als extra opdracht mogen de leerlingen een korte spreekbeurt maken over bijvoorbeeld de componist van hun nieuwe stuk.  De resultaten druppelen binnen en zijn erg leuk om te horen!

Hieronder kun je een aantal van de spreekbeurten beluisteren.

Sara over Alberto Curci:

Juliette over Henryk Wieniawski:

Femke over Fritz Kreisler: