De jongste leerlingen beginnen met een lestijd van 30 minuten. In overleg wordt de lestijd later uitgebreid. Het notenlezen is nog niet noodzakelijk. Kinderen leren dit vanzelf naarmate de lessen vorderen. Petra gebruikt geen vaste lesmethode. Elke leerling is uniek, zo ook haar lessen.

Maatwerk

Vanaf het begin werken leerlingen aan een goede houding en techniek. Tijdens de lessen komen toonladders, etudes en voordrachtstukken aan bod. Hierbij kan het accent van de les telkens op een ander aspect liggen. De leerling en het speelplezier zijn steeds het uitgangspunt.

Studeren

Vioolspelen is niet zo makkelijk. Doorzettingsvermogen, motivatie en ondersteuning door de ouders/verzorgers zijn dan ook essentieel. Het opgegeven huiswerk dient thuis gestudeerd te worden. De leerlingen krijgen daarbij veel praktische tips om efficiƫnt te studeren.

Voorspeeldag

Drie keer per jaar is er een voorspeeldag. Leerlingen laten aan elkaar en aan familieleden/vrienden horen waar zij aan gewerkt hebben. Iedere leerling speelt een etude of voordrachtstuk, meestal begeleid door een pianist.

Ambitie

Wanneer het speelniveau het toelaat kan de leerling meedoen aan concoursen en/of festivals. Leerlingen die graag het muziekvak in willen, worden optimaal voorbereid om toelating te doen aan een conservatorium.
Voor een proefles kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen.